Психология Човек & Природа

Цветнокожа жена не спира да се смее, когато разбира, че изявен расист е част от Африка

Никой не е достатъчно глупав, за да бъде расист, който се бори срещу собствената си раса. Оказва се, че е малко по-трудно да разбереш кой си, отколкото просто да погледнеш цвета на кожата си и да видиш истински бял върколак, който се налага да открие това по трудния начин!
Запознайте се с Крейг Кобб,

източник на снимката: kfgo.com

бял човек с омразно отношение към цветнокожите и цял куп други, защото са по-добри от него. Наречете го ревност, наречете го явна злоба, но човекът е истински привърженик на расистката теория за превъзходството на бялата раса, особена ненавист изпитва срещу афро-американците. Единственият проблем с това обаче е, че когато той гостува в шоуто на Триша Годдард, предварително е бил подложен на ДНК тест … в ефир Крейг научава, че самият той е част от Африка!

Тестът показва, че 86% от гените му са европейски и 14% африкански.
Кобб отчаяно се опитва да блокира истината, като я нарича статистически шум; Не, скъпи Кобб, ти си просто от грешната страна на загубена битка.

Съмнявам се, че този човек ще си вземе поука от това, но винаги има малко надежда на хоризонта.

Ето и видеото:

След излъчване на шоуто, домът на Крейг  е нападнат от негови последователи, заради африканските му гени.

Ще завърша с думите на Жак-Ален Милер:

Какво прави този Друг да бъде Друг, така че да бъде мразен в своята същност? Отговорът ни е омразата към наслаждението на Другия! Това е най-общата формула, която може да се даде на този модерен расизъм, така както го разбираме. Мрази се точно специфичния начин, по който Другия се наслаждава… Другия ми отнема моето. Ние знаем, че в дълбочина статута на обекта е винаги да ни е отнет от Другия… Ако проблемът има един неразрешим аспект, той е защото Другия е Друг вътре в мен. Коренът на расизма в тази перспектива е омразата към собственото наслаждение.

Източник: Yepsee.com

Ако статията Ви е харесала споделете я с Вашето семейство и приятели