За нас

Ние сме група хора със свободен дух и прогресивно мислене, които са недоволни от състоянието на българското общество и са разпознали причините за това. Използвайки житейския си опит и натрупаните знания, решихме да създадем тази независима медия с цел подпомагане  изграждането и укрепването на гражданското общество в България, както и насърчаването на инициативност.

Централна роля в този процес играе повишаването на индивидуалното интелектуално ниво и насочване на вниманието към теми, които не намират никакво място в масовите медии или биват отразени частично, или тенденциозно.

Информацията отдавна се е превърнала не само в стока, но и в инструмент за въздействие върху човека, респективно обществото. Поради  липса на време, за опростяване на ежедневието, а не рядко и от мързел, повечето хора избират традиционната медийна консумация, разчитайки да получат информация в сбит и сдъвкан вид, най-вече от телевизионните и печатните медии. Последните често служат на нечии политически и финансови интереси, като са принудени да структурират продуктите си така, че да се харесат на рекламодатели. Това води до избягване на определени теми или тенденциозното им поднасяне на консуматора. В този ред на мисли, всеки е призован сам да търси информацията, която го интересува и иска да консумира, и да я сравнява с други източници.

Това е едно от най-важните предизвикателства на 21-и век и без него дори не може да има функционираща демокрация, пазарна икономика и мир между хората.

Ние искаме да бъдем сред тези, които предлагат алтернатива в информационното пространство и ще допринесат за изграждането на едно по-добро, по-съзнателно, по-организирано и мотивирано общество.

Ще се постараем постепенно да въведем широк спектър от теми и рубрики, както в текстови, така и във видео формат.


Начини да се свържете с bulbee.eu

Харесайте ни във Facebook

Следвайте ни в Twitter

Ако имате предложения и вдъхновения, пишете ни на contact@bulbee.eu