Начин на живот Човек & Природа

7 истини за живота, които ще ни направят по-силни

Животът не е лесен. Всички срещаме тежки моменти, които трудно могат да се преглътнат и никога не изглеждат справедливи.
Истината е, че животът е неутрален. Той няма пристрастие и просто се придържа към законите на природата.
Въпреки това, ние не улесняваме себе си с нашите мисли и възприятия за това, което се случва.
Преживяваме живота, отказвайки да виждаме прости истини, защото се притесняваме, че ще бъдат твърде трудни за преглъщане.
Но единственият начин да живеем пълноценен и щастлив живот е чрез приемане. В противен случай се борим срещу законите на вселената; Битка, която никога няма да можем да спечелим.

Тук представяме 7 прости истини за живота, които трябва да се научим да приемаме.

 1. Всеки, когото обичаме, ще умре

  Това е факт, от който не можем да избягаме. И все пак сме склонни да избягваме тази истина, защото е твърде трудна за приемане.
  Но знаете ли кога е много трудно?
  Когато любим човек умре, а никога не сме отделили време да научим нещо от него и да го разберем, защото сме си мислели, че ще бъде навсякъде.
  Така че много от нас приемат нашите близки за даденост и изпитват неумолимо чувство на съжаление, когато ги няма.
  Приемайки тази истина, осъзнаваме, че нашите взаимоотношения са най-значимото нещо, което имаме в живота и трябва да ги ценим, докато ги имаме.

 2. Да дадем на живота си смисъл

  Будистите вярват, че създаваме собствения си свят с нашите мисли и действия. Имаме инструментите, с които разполагаме, за да живеем смислен и целенасочен живот, но често се концентрираме върху това, което нямаме.
  Вместо това трябва да оценим това, което имаме точно сега, и да работим за нещо извън нас самите, дори ако това е нещо просто като създаването на по-светъл свят, като бъдем добри към останалите.

 3. Съвършенството не съществува

  Много от нас търсят перфектната романтична връзка, перфектната работа или перфектната къща. Но съвършенството просто не съществува.
  Доброто и лошото са двете страни на една и съща монета и едното не може да съществува без другото. За да имаме добро в живота, трябва да можем да приемаме лошото.
  Колкото повече сме способни да приемем, че нищо във вселената не е съвършено, толкова повече ще се чувстваме комфортно, когато нещата не вървят по план.

 4. Всичко свършва

  Това е подобно на първия принцип и е още една хапка за преглъщане. Истината е, че всичко се променя. Това е нещо, което не може да бъде отречено. Ще сме млади, преди да сме стари. Ще намерим любовта, ще живеем, тогава ще умрем.
  Вместо да се борим срещу тази естествена сила на живота, можем да бъдем благодарни за всичко, което имаме и за всичко, което ще преживеем, тъй като няма да продължи вечно.
  Ако нещата продължаваха вечно, какво ще ги прави специални?

 5. Провалът е пътят към успеха

  Никой не живее живот, пълен с успех. Неизбежно е да претърпим провал, преди да имаме шанса да успеем.
  И все пак ние често се опитваме да избегнем провала, защото ни кара да се чувстваме зле.
  Но ако сме честни, провалът често ни дава най-добрите уроци в живота. Не се страхувайте да се провалите, тъй като това може да бъде вашата стъпка за намиране на успеха.

 6. Човек не се определя от това, което притежава

  Скъпи коли, маркови чанти, пищни дрехи – разбира се, че те имат стойност, но не добавят стойност към вас като човек.
  Трябва да се стараем да не се фокусираме върху тези материални неща и да започнем да изграждаме смислени преживявания и взаимоотношения.

 7. Мисленето не е като действието

  Можем да прекараме много време в размисли, но ако срещу тях няма действия, идеите ни никога няма да се случат. Успехът няма сам да дойде да ни намери и да ни отведе на пътешествие, наша отговорност е да започнем да правим това, за което сме мислили.
  Не се страхувайте да опитате, защото никъде няма да отидете, ако чакате перфектния момент.