Здраве Начин на живот Човек & Природа

Защо амишите не страдат от рак?

Едно скорошно проучване, публикувано в списание Cancer Causes and Control разкри, че при амишите почти не се наблюдават случаи на рак в рамките на тяхната общност, и се считат за най-здравите хора в Америка.

Изследователи от Държавния университет в Охайо първоначално стартират проучване на амишкото населението, за да видят дали процента на рак ще бъде по-висок поради липсата им на конвенционална медицинска помощ. Това, което откриват ги шокира.

Установяват, че амишите имат много по-ниски темпове на рак, отколкото останалата част от населението, така че изследователите решили да разгледат по-отблизо техните навици и диети, за да разберете защо.

Изследването, публикувано в списание Cancer Causes and Control установява, че на практика няма случаи на рак сред амишите на Холмс Каунти, Охайо. От 26 000 жители, са били идентифицирани само 191 ракови случаи в периода между 1996 г. и 2003 г.

Изненадващо за учените провели изследването, не са очаквали да открият такъв нисък процент на рак.

В действителност те предполагат, че амишите ще имат по-чести случаи на рак, заради техния малък генетичен фонд, което би трябвало да увеличи честотата на болните, свързана с генни мутации. Вместо това, този малък генофонд, комбиниран с няколко фактора в начина им на живот, може да бъде отговорен за тяхната ниска честота на заболяването.

Доклад на Naturalnews.com гласи:

Повечето амиши не пушат, не пият и обикновено не са развратни, водещи изследователи смятат, че този начин на живот играе важна роля в ограничения брой случаи на рак.

Други фактори са високата стойност на физически труд, полаган от амишите. Повечето амиши работят в селското стопанство, строителството и други производствени работи, които изискват интензивна физическа активност, която ги поддържа здрави и във форма. Докато останалата част от Америка седи във флуоресцентно осветени кабини по цял ден, амишите работят усилено, за да произвеждат култури, изграждат структури, което учените признават, че допринася за тяхното отлично здраве.

Друг важен фактор е, че амишите произвеждат и отглеждат собствената си храна. Те използват изпитани от времето, органични методи, които да им осигурят здрави плодове, зеленчуци, мляко, месо и други здравословни храни, които повечето американци никога не получават. Богатата на ензими, витамини и хранителни вещества храна води до подобряване на здравето.

Докато някои се подиграват с уединеният и прост начин на живот на амишите, този продуктивен и чист живот укрепва здравето им по начин, по който останалата част от Америка и Западния свят  може само да мечтае. В сравнение с живот заседнал в офиса и заобиколен от сгради, с храна от преработени и генетично-модифицирани продукти, рецепти за лекарства, става ясно кой начин на живот е наистина достоен за презрение.

Ако харесвате статията, моля споделете я с вашето семейство и приятели