Вдъхновение Начин на живот Човек & Природа

ДА ИЗПОЛЗВАШ ПРИРОДАТА КАТО ПЛАТНО

Големи, зелени, впечатляващи: така изглеждат лендарт-произведенията на френския артист Сайп. Преди броени дни той нарисува на връх Роше дьо Най, в Швейцарските Алпи, близо до Монтрьо, своето произведение „История на бъдещето“ („A story of the future“). Рисунката заема 600 квадратни метра и разбира се е направена с биологично разградими бои.
28-годишният Сайп, който в действителност се казва Гийом Легро, е самоук художник. На 14 г. навлиза в уличното изкуство чрез графити. Работи по улиците и в ателието си, където също рисува традиционно върху платно, но и плексиглас. Работата му за първи път е изложена в галерия когато е на 16.

Развълнуван от философията и въпросите, които наричаме „екзистенциални“, рисуването му най-често се занимава с проблеми около човешките същества.

За самия него работата му е начин да сподели своя поглед върху света и покана към нас да се замислим за дълбоката си природа, духовност и мястото ни на Земята и в обществото.
Сайп е пионер в рисуването върху трева – творческо движение, комбиниращо лендарт и графити. От 2013 г. прибавя гигантски картини към природния пейзаж. Използва само 100% разграждащи се био-бои, които сам си приготвя. Изложени на природните стихии, рисунките имат кратък живот.

2015 г. е решаваща за работата му. Той става известен с първата гигантска рисунка (1400 кв.м.) върху трева във Френските Алпи, след като премиерата е отразена положително в медиите. След това студийните му творби започват да си пробиват път към частни колекции.

Източник: www.saype-artiste.com

 

Ако харесвате статията, моля споделете я с вашето семейство и приятели