Вдъхновение

Бездомно момче доближава кола, за да проси, но се облива в сълзи, като вижда шофьора

Много от нас гледат на бедните с недоверие и неприязън. Смятаме, че ако някой ни поиска пари на улицата ни досажда и често гледаме на тези хора като на крадци, които се опитват винаги да измъкнат нещо от джобовете ни.

Истината е , че хората живеещи в бедност са също така чувствителни и емоционални както и тези с добър стандарт на живот.

Пример за това е малко момче на име Джон Туо. Той живее в Найроби, Кения, където като повечето бедни деца е принуден да проси пари по улиците.

Джон е свикнал да прекарва дните си из улиците на Найроби, просейки пари от автомобилните шофьори. Въпреки това, той доказва, че не само не е крадец, а че притежава златно сърце.

Един ден Джон се доближава до поредната кола, за да поиска пари. Когато поглежда вътре в автомобила той е шокиран от видяното.

Шофьорът е жена, заобиколена от маркучи, която диша кислород от бутилка. Името й е Гладис Каманде, на 32 години и тя обяснила на Джон, че страда от белодробен колапс. Поради тази причина тя не е в състояние да диша нормално и е принудена да носи кислородните бутилки със себе си, за да остане жива.

Джон бил шокиран и разбрал, че въпреки бедността си, по света има хора, които са в доста по-тежко състояние и нямат неговото здраве.

Обляно в сълзи, момчето предложило на Гладис всичките си пари, които е било изкарало същия ден и протегнало ръка през прозореца за да й ги даде.

Случаен минувач забелязал случващото се, направил няколко снимки и разказал историята в Интернет. След няколко дни тя се разпространила дотолкова, че променила живота, както на Джон, така и на Гладис завинаги.

След като хората разбрали историята на Гладис, заваляли хиляди дарения. Общата сума събрана от разчувствалите се непознати била 80 000 долара, която й позволила да отиде до Индия, за да получи лечение.

Какво се случило с Джон? След цялото внимание, което получил в социалните мрежи, най-накрая се спасил от улицата, като бил осиновен и получил дом.

Жената, която го осиновила, Ниси Ламбугу, му дала възможност да започне училище.

И накрая, жестът направен от Джон помага не само на Гладис, но и на самият него като му дава любяща майка и дом.

Източник: Facebook/FIRST Magazine/EIC

Моля споделете тази докосваща сърцето история с вашето семейство и приятели. И нека разберат, че всичко, което е нужно понякога за да се случи чудо, е просто малко човешка доброта.